Piața Spania din Roma își păstrează poezia în pofida aglomerației

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Pentru orice vizitator al Romei, Plazza di Spagna e unul din locurile cele mai pline de farmec și ar putea fi chiar un loc romantic, dacă nu la fel ar fi gândit și încă un milion de oameni în același timp. Așa cum se întâmplă și cu Fontana di Trevi, Scalinata e locul perfect pentru a aprecia rafinamentul italian în materie de amenajare a spațiilor publice.

piata flori

Numărul de turiști e atât de mare la orice oră, încât nici nu realizezi că treptele spaniole reprezintă cea mai largă scară din Europa. Într-adevăr, nimic nu pare disproporționat în acest pasaj foarte animat. Ceea ce trebuia să fie doar o modalitate practică de a conecta palatul Papei de ambasada Spaniei și de biserica franceză din deal a devenit o operă de artă și o grădină artificială, cu zeci de ghiveche din care se revarsă flori luxuriante.

piata spania aglomeratie

Treptele Spaniole sunt pe o axă populară, care pleacă de la Colosseum, de lângă Colina Palatină, trecând prin faza muzeului Vittoriano din Piața Veneția și până în Piazza del Popolo, lângă Panteon. E doar o axă imaginară a unor puncte de atracție turistică ale Romei, un oraș altfel foarte întortocheat, cu străduțe ușor de rătăcit.

flori piata espana

Cealaltă axă, care străpunge Piața Spaniei e perpendiculară pe prima, venind dintr-o stradă înțesată cu magazine scumpe de modă și bijuterii, continuată cu treptele, la capătul cărora e biserica Sfintei Treimi (Santissima Trinita dei Monti). De la această biserică, aparținând statului francez, la stânga, se poate urca în continuare la Villa Borghese, unde se află Academia Franceză și la parcul Villa Borghese.

scari spaniole biserica Trinitatii

Piaza de la picioarele scării a fost înfrumusețată de o fântână în stil renascentist, Fontana della Barcaccia. Fântâna cu apă albastră, cu o barcă uriașă decorată, e opera lui Pietro Bernini și a mai faimosului său fiu, Lorenzo Bernini, autorul pieței cu coloane, care înconjoară bazilica San Pietro de la Vatican și a numeroase fântâni monumentale din piețele orașului.

amfora

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

ro