Corfu, insula de lux a Greciei

de Victor Grigore, Webphoto.ro

Deşi nu e cea mai mare insulă a Greciei, Corfu atrage turiştii occidentali cu apele verzi şi de turcoaz ale Mării Ionice, cu stâncile acoperite de vegetaţie, care par să ţâşnească din apă şi cu ajutorul localnicilor foarte primitori. Insula arată ca un uriaş cartier rezidenţial, cu vile presărate peste tot pe marginea drumurilor întortocheate, care coboară şi urcă dealurile. Cele mai multe case au spaţii generoase, cu grădini fără garduri de măslini, lămâi şi portocali. Punctul cel mai înalt de pe insulă e vârful muntelui Pantokrator, 906 m.

kerkyra

Principalul oraş se numeşte tot Corfu, sau Kerkyra, după cum îi spun grecii. Oraşul are un aer romantic, cu rămăşiţele ocupaţiei de peste 300 de ani a veneţienilor. Străzile sunt înguste, cu o mulţime de clădiri istorice, şi există chiar şi o fortăreaţă veneţiană, înconjurată de un şanţ de apărare. Cu feribotul se pot face excursii scurte către Albania (care chiar se zăreşte de pe insulă), Bari sau alte oraşe italiene. Cel mai apropiat oraş din Grecia continetală e Igumeniţa.

inflorit statuie nud

Turismul e principala activitate pe insula unde se află mai multe plaje frumoase, ca la Paleokastriţa, Glyfada sau Barbati. Palmierii şi leandrii sunt peste tot pe marginea drumului, ca şi florile atârnate de balcoanele caselor albe tradiţionale. Dar trebuie avut în vedere că aceste plante ornamentale, ca şi cele care cresc natural în zonele de pe Muntele Pantokrator, nu fac prea multă umbră, deci e recomandat să evitaţi soarele ucigător din miezul zilelor de vară.

plaja barbati

Numărul turiştilor britanici care vin pe Corfu e considerabil, iar localnicii ştiu de asemenea suficientă engleză pentru a-şi face musafirii să se simtă cât mai bine pe insulă.

port

palmieri

Mai multe despre: Destinatii
Meniu
Facebook/WebPhoto.ro
Alte pagini
 • Jooble
  locuri de munca pentru fotografi
 • Evadare
  blog scapat de sub control
 • Craciun fericit .ro
  Cel mai bun organizator de petreceri de Craciun soseste cu reni adevarati
 • Astro foto
  Site specializat in fotografia astronomica si vanatoarea de eclipse
Imagini

Mai multe fotografii pe aceasta tema gasiti in urmatoarea

galerie de imagini

Imaginile pot fi descarcate si folosite pe orice site, fara notificarea prealabila a autorului, dar cu mentionarea sursei.

Harta
Harta
O mică hartă cu obiectivele principale de pe insulă.
ro